Dačić nema problema s Nikolićem

Premijer Ivica Dačić, nakon nesuglasica s predsednikom Srbije povodom posete hrvatskog premijera, izjavio da to nije problem između njega i Nikolića.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.01.2013.

09:19

Default images

Dačić je rano jutros u Briselu izjavio da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić bio obavešten o njegovom susretu sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i da bi bilo dobro da se srpski i hrvatski predsednici što pre sretnu.

"Nikolić je bio apsolutno informisan da će Milanović doći u Beograd", rekao je Dačić novinarima, pošto je bio zamoljen da prokomentariše kritike predsednika Nikolića da je susret Dačića i Milanovića bio preuranjen, jer je prvo trebalo da se sretnu predsednici.

"Ja takođe mislim da bi bilo dobro da se Nikolić i (Ivo) Josipović što pre sretnu", izjavio je Dačić na konferenciji za novinare, ali je napomenuo da "to nema veze sa susretima premijera" i da Vlada mora da vrši poslove iz svoje nadležnosti.

"Neophodno je da dođe do pune normalizacije odnosa Srbije i Hrvatske", ukazao je Dačić i dodao da to nije moguće bez susreta na svim nivoima.

On je istakao da je normalizacija odnosa u interesu i Srbije i Hrvatske, a da je manje bitno da li su se prvo sreli predsednici ili premijeri.

"To nije nikakav problem između mene i Nikolića", rekao je Dačić, koji u Briselu boravi u dvodnevnoj poseti tokom koje je četvrti put u kabinetu Ketrin Ešton razgovarao s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, a imao je i odvojene susrete na visokom diplomatskom nivou.

Premijer Srbije će danas pre podne u Briselu razgovarati s predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: