"Susret premijera pozitivna poruka"

Hrvatska ministarka spoljnih poslova Vesna Pusić izjavila je da je susret premijera Hrvatske i Srbije pozitivna poruka hrvatskoj, srpskoj, kao i široj javnosti.

Izvor: Tanjug

Petak, 18.01.2013.

09:14

Default images

U odgovoru na pitanje Tanjuga o oceni susreta, preneta je izjava ministarke Hrvatskom radiju da očekuje da će taj susret pomoći i stvaranju pozitivne atmosfere i za redovne susrete na drugim radnim nivoima.

Na pitanje hoće li se Pusićeva i ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić uskoro sresti, o čemu se govorilo poslednjih nedelja, iz Ministarstva su poručili da za sada nije dogovoren termin službenog bilateralnog susreta dvoje ministara.

"Ako budu učestvovali na istom multilateralnom sastanku, kao što je bio slučaj u Njujorku i Dablinu, može se očekivati da će se sresti na marginama skupa", rečeno je u Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova.

Podsetimo, premijer Hrvatske Zoran Milanović boravio je u sredu u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu, gde se sreao s premijerom Srbije Ivicom Dačićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: