RRA istražuje TV Ultra zbog uvreda

Budalo, kretenu, idiote- reči su koje izgovara jedan od junaka crtanog filma Naruto, koji se emituje na TV Ultra pre 22 časa, piše Blic.

Izvor: Blic

Petak, 11.01.2013.

09:01

Default images

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji kažu da će pregledati snimak i da će, ako utvrde da je prekršen zakon, postupiti u skladu sa zakonom.

"Kada budemo pregledali snimak ovog crtanog filma, utvrdićemo da li je emiter prekršio neko od pravila regulisano našim uputstvima i reagovati u skladu s tim", kažu za Blic u RRA i dodaju da će TV Ultra, na kojoj se emituje pomenuti crtani, snositi posledice ukoliko uvrede nisu izvučene van konteksta.

Iz TV Ultra taj list nije uspeo da dobije komentar, jer im se niko nije javljao na telefon koji stoji na zvaničnom sajtu televizije.

RRA je inače regulisala prava i obavezujuća uputstva emitera kada su deca u pitanju, a po kojima sadržaj koji može da naškodi fizičkom, mentalnom ili morlanom razvoju deteta mora da nosi oznaku "18" i mora da se emituje od ponoći do 6 sati ujutro. Pravila RRA takođe zabranjuju emitovanje sadržaja za decu koji sadrži psovke, pogrdne izraze i druge vrste vulgarnosti, ali i žargonski govor.

Inače, japanski crtać Naruto govori o nindža tinejdžeru koji traga za ostvarenjem svojih snova da postane Hokage- nindža koji je poznat. Međutim, nedavna istraživanja su pokazala da japanski manga crtaći, u koje Naruto spada, mogu negativno da utiču na decu koja potiču iz drugih kultura , za razliku od ece u japanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: