"Vlada se oslanja na moju politiku"

Boris Tadić izjavio da ne može da kritikuje političku strategiju Vlade, jer se ona dominantno oslanja na stavove koje je on zastupao kao predsednik Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 31.12.2012.

08:33

Default images

Ipak, on je izrazio sumnju da sadašnja vlast ima kadrovskih potencijala da sprovede tu politiku.

"Nalazim se u dosta neobičnoj situaciji, jer ne mogu da kritikujem političku strategiju sada[nje Vlade Srbije, budući da se ona suštinski naslanja na onu koju sam i sam pokušavao da implementiran", rekao je Tadić u intervjuu podgoričkom listu "Dan".

On je dodao da je u pitanju politika evropskih integracija i definisanja minimuma srpskih interesa na Kosovu i Metohiji, koji čuvaju integritet, dignitet i potencijal razvoja Srbije.

"Tako sam video politiku i Kosovo i EU , a vidim da je nastavlja sadašnja vladajuća većina. Bilo bih apsurdno kada bih sada kritikovao ta strateška opredelenja ove vlasti, ali ne verujem da je ona svojim ljudskim potencijalom u stanju da ih imlpementira i učini tu politiku održivom , kazao je Tadić.

On je rekao da o se o platformi predsednika Srbije Tomislava Nikolića za rešavanje kosovskog pitanja ne može imati verodostojan stav, sve dok se ne vidi konačan izgled tog dokumenta.

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je kao "nemoralan" predlog Vojislava Koštunice da se konačno rešenje za Kosovo zamrzne za neko buduće vreme.

"Koštuničin predlog, u čijoj je osnovi ideja o zamrznutom konfliktu, čime se kosovsko pitanje ostavlja nekim novim generacijama da ga reše, smatram duboko nemoralnim", rekao je počasni predsednik DS i dodao da bi "praktične posledice" prihvatanja Koštuničine ideje bile uvođenje Srbije "u zonu nemogućeg rešenja".

Bivši predsednik Srbije je rekao i da žali što u svom mandatu Srbiju nije uveo u Evropsku uniju, što je, kako je kazao, bio njegov cilj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: