Bez promene vlasti u Aleksandrovcu

Uprkos inicijativi opozicionih odbornika u Aleksandrovcu za promenu vlasti, do toga nije došlo na večeras održanoj vanrednoj sednici skupštine opštine.

Izvor: Tanjug

Utorak, 25.12.2012.

19:33

Default images

Na sednici je potvrđena skupštinska većina koju čine SNS, SPS, URS, Pokret za bogatu Župu i DS.

Inicijativu za sazivanje vanredne sednice skupštine, na kojoj je trebalo da se razreše dužnosti predsednik opštine, predsednik skupštine i zamenik predsednika skupštine potpisalo je 23 odbornika “Pokreta za Župu” i dva odbornika (SNS), koji su u međuvremenu isključeni iz te partije.

Iako je sednica sazvana na njihov zahtev, opozicioni odbornici se večeras nisu pojavili na zasedanju lokalnog parlamenta uz obrazloženje da su oni taj zahtev povukli dan ranije.

Podsetivši da je ovo treća vlast u Aleksandrovcu od izbora, predsednik opštine Dragan Blagojević kazao je novinarima da je zahtev opozicije bio legitiman. On je napomenuo da je zbog nesuglasica u toj opštini izgubljeno 15 dana, i da još nije usvojen ni budžet za 2013. godinu. Zbog toga, dodao je, postoji mogućnost da se opština Aleksandrovac privremeno finansira u prva tri meseca.

Blagojević je, takođe kazao, da je nova vlast podnela prijave protiv prethodnika zbog naracionalnog korišćenja budžetskih sredstava.

Od ukupno 59 odbornika, većinu u Aleksandrovcu čine 31 odbornika SNS, SPS, URS, Pokret za bogatu Župu, dok se u opoziciji nalaze 26 odbornika “Pokreta za Župu” i dva odbornika, koja su nekada bili u odborničkoj grupi naprednjaka.

Imajući u vidu da je ovo treća većina od izbora, aktelna vlast je iz budžeta morala da izdvoji tri miliona dinara za šestomesečno finansiranje šest bivših funkionera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: