"Štrpce model za kosovsko društvo"

Ambasadori Nemačke u Prištini i Beogradu, Peter Blomajer i Hajnc Vilhelm, posetili su opštinu Štrpce, za koju su rekli da je pozitivan primer svima na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 12.12.2012.

15:40

Default images

Gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić primio je diplomatske predstavnike Nemačke, s kojima je razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji u opštini, saradnji sa centralnim vlastima, ekonomskom razvoju Štrpca, kao i dijalogu Beograda i Prištine i severu Kosova u okviru te teme, navodi se u saopštenju Samostalno-liberalne o stranke.

Gradonačelnik Nikolić je goste informisao o situaciji u Štrpcu kao i o onome što je dosad urađeno na infrastrukturi i na polju suživota u opštini Štrpce.

“Ponosan sam, ne samo kao gradonačelnik Štrpca, već kao i građanin opštine koja danas važi za bezbednu multietničku sredinu, što smo u pozitivnom smislu promenili stvari za tri godine od kada Štrpce ima novo rukovodstvo“, naglasio je on.

Nikolić je istakao da je Štrpce danas primer celom Kosovu, svim opštinama, toga kako većinske zajednice treba da se ophode i ponašaju prema manjinskim zajednicama.

"Mi smo primer i kako jedna administracija može biti servis građanima u pravom smislu te reči. Moram da istaknem da smo u tom poslu uspeli uz pomoć partnera iz međunarodne zajednice i drugih partnera jer smo od početka pokazali spremnost da sve probleme rešavamo uz dogovor i na jedan pozitivan način. Tu je podrška Vlade Kosova, Evropske unije i SAD bila neophodna”, rekao je on u razgovoru s nemačkim ambasadorima.

Prema njegovim rečima, dijalog Beograda i Prištine neophodan je kako bi se neki problemi, koje lokalna samouprava ne može da reši sama, rešili upravo kroz dijalog.

Ambasadori Nemačke su istakli da su ohrabreni činjenicom da se upravo vrednosti Evropske unije mogu na delu videti i na Kosovu, u opštini Štrpce, a kada je reč o tome kako različitosti među ljudima mogu biti suštinski najveće vrednosti jednog društva.

“Štrpce jeste primer, Štrpce jeste model za čitavo kosovsko društvo. Moj kolega ambasador Vilhelm i ja smo ohrabreni onim što smo mogli da čujemo od Vas i onim što već znamo kada je Štrpce u pitanju. Čestitamo Vam na svemu što ste do sad uradili i u tom smislu imaćete našu podršku da Štrpce još više napreduje u budućnosti i da se i ekonomski razvijate, pre svega u oblasti turizma”, kazao je ambasador Blomajer.

Sastanku su, pored gradonačelnika Nikolića, prisustvovali i zamenik gradonačelnika za zajednice Bećir Fejzulahu i politički savetnik i šef kabineta gradonačelnika Štrpca Dalibor Jevtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: