"Kao da smo kriminalci,tužićemo ih"

Privedeni građani koji su prisustvovali iseljenju porodice Matić, kažu da će tužiti policiju zbog svega što su preživeli dok su bili u stanici.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2012.

23:16

Default images

Kažu da će policiju tužiti najviše zbog toga što su hapšeni dok su to gledala njihova deca. Oni tvrde da su u policiji sa njima postupali kao sa najgorim kriminalcima.

Marina Prokić Nikolić i Ahmed Saliji su dvoje, od ukupno sedmoro roditelja koji su u sredu završili u marici. Međutim, to je bio samo prvi šok koji su doživeli.

"Ja sam sve vreme mislila na moje dete koje je ostalo samo na ulici, preplašena, bez ključa, sigurno da nije znala gde treba da ode i šta treba da radi, a kada smo ušli u stanicu taj policajac mi je jedva dao telefon jer mi je rekao da moram prvo da se smirim, pa onda da mi da jer ja ne mogu tako da razgovaram. Onda sam ja pozvala sina, naravno da se nisam smirila jer ne može čovek da semiri tek tako, i u sred razgovora mi je oteo telefon, ali u tom otimanju, jer nisam htela da dam telefon, i ja sam pala na stepenicama", priča za B92 Marina Prokić Nikolić.

"Nemam ni neplaćeni račun, a ne hapšenje. Prvi put privođenje u 47. godini. Strašno. Meni je to stvarno strašno, ali opet me više boli što su mi deca ostala gledajući mene", kaže Ahmed Saliji.

"Auto je ostao na sred ulice, deca su ostala na sred ulice, snimci sve govore, kako držim dečiju torbu i patike, oni me privode iz ne znam ni ja iz kog razloga."

Marina i Ahmed kažu da su u policiji veoma grubo sa njima postupali, a da im pri tom i u stanici ostali uskraćeni za objašnjenje zašto su privedeni.

"Ovu povredu ovde imam, kako su me ubacivali u maricu, to se verovatno vidi na onom snimku, a kada sam pala na tim stepenicama naravno da sam se ugruvala, pošto danas osećamo onako bolove po celom telu", kaže Marina.

"Uveli su nas tamo, bukvalno ugurali u jednu prostoriju..ulazite, ulazite...čuva nas pet, šest policajaca da ne skočimo s prozora, da li oni misle da smo maloumni, ne znam", kazao je Ahmed.

"Policajac, kada je mene gurao u tu maricu, on je moju ćerku od mene odvajao vrlo grubo, tako da i ona ima na ruci masnicu, što je utvrđeno isto u Urgentnom centru i bile smo i na psihijatriji obe. Pa, vrlo je teško to podnela, ona je plakala, tresla se, ostala je sama na ulici, nije znala šta treba da radi", rekla je Marina.

Privedeni roditelji kažu da će tužiti policiju zbog svega što su 14. novembra preživeli u Višnjićevoj ulici i kasnije u policijskoj stanici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: