Samardžić: Platforma za KiM postoji

Bivši ministar za KiM i potpredsednik DSS-a Slobodan Samardžić izjavio je da je "maksimalizam naše vlasti da imamo autonomiju severa u nezavisnom Kosovu".

Izvor: Politika

Sreda, 14.11.2012.

07:11

Default images

Samardžić smatra da novoj vladi više nije potrebna platforma o Kosovu, jer je već ima, a to je plan Martija Ahtisarija.

U intervjuu "Politici", Samardžić je rekao da je i izvršna funkcija Euleksa na administrativnim prelazima "isto Ahtisarijev plan".

"Po tom planu Euleks ima tri oblasti u kojima obavlja superviziju, sa mogućnošću da ima i izvršnu funkciju: pravosuđe, policija i carina. Ako nešto 'zariba' u tim sistemima, onda će oni na izvesno vreme da preuzmu i izvršavanje", kazao je Samardžić.

Upitan šta treba činiti ako od 10. decembra zaista počne da se primenjuje novi režim na administrativnim parelazima, on je odgovorio da je bitno upoznati ljude da je to "uspostavljanje klasične granice, a kada postavite klasičnu granicu sa delom teritorije, onda znači da je priznajete kao državu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: