Vučić: Izneću interesantne stvari

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ponovio da će do nedelje izneti podatke koji se tiču nadzora komunikacija državnih funkcionera.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 07.11.2012.

10:58

Default images

Vučić je najavio da će nakon toga morati da dođe do određenih promena.

"Određenih promena će svakako biti. Na kojim nivoima, to ćemo videti", rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije i dodao da će tu (u podacima koje će izneti) biti "vrlo interesantnih stvari".

Vučić je rekao da je nekoliko dana zakasnio u odnosu na obećanje kada je u pitanju objavljivanje informacija vezanih za kupovinu listova "Politika", "Večernje novosti" i "Dnevnik", ali da ovaj put neće zakasniti i da će pre ponedeljka objaviti sve što je bitno za slučaj prisluškivanja državnih funkcionera.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je juče na svom profilu na Fejsbuku napisao da je šokiran lažima koje predstavnici MUP daju medijima o aferi prisluškivanje.

Ovo je bilo sve što je posle nekoliko dana ćutanja o aferi prisluškivanja želeo da kaže prvi potpredsednik Vlade. Čijim izjavama iz Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova je šokiran? Šta se dešava u bezbednosnim službama i ko je odgovoran za to? Sva ova pitanja ostaće bez odgovora još neki dan.

Nedostaje i odgovor na pitanje gde su dokazi o traženju telefonskih listinga potpredsednika Vlade i čiji je potpis na njima.

Bogoljub Milosavljević sa Pravnog fakulteta "Union" ističe da policija ne može da gubi dokaze.

“Ona može da ih evenutalno skloni, sakrije, uništi, ali da se radi o nečemu ozbiljnom onda to ne bi smelo da se dogodi. Ali, pitanje će ovde biti koliko se za ishode ove afere i žele da prikupe pravi dokazi, ako neko želi da dobije - mislim da nije problem da ih dobije”, objašnjava on.

Za stručnjake problem prisluškivanja predsednika Srbije i prvog potpredsednika Vlade izašao je iz domena bezbednosnog i postao politički problem.

“Pretpostavljam da će koalicija naći snage da prevaziđe ovo što prilično liči na sukob dve snage, ličnosti, bar u izvršnoj vlasti, i kada se oni dogovore- da će se završiti priča sa smenom nekih ljudi, počev od direktora policije, načelnika pojedinih uprava: kriminala, saobraćaja i za organizovani kriminal i nekih drugih službi”, dodaje Milisavljević.

On kaže i da kadrovske promene, bez sređivanja stanja u policiji i ozbiljnije civilne kontrole bezbednosnih službi, za društvo neće značiti mnogo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

236 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: