Kuvar na čelu opštine Kosjerić

U Kosjeriću je preustrojena vlast, pa je tako za prvog čoveka opštine izabran Milijan Stojanić, kuvar s reputacijom.

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2012.

11:07

Default images

Milijan Stojanić je 2006. godine zapržio čorbu od 10.000 litara za Ginisa. Šest godina kasnije zapržio je čorbu troipogodišnjoj vladavini demokrata, jer je kao čelnik naprednjaka u Kosjeriću doveo do raskidanja stare i formiranja nove koalicije.

Stojanić kaže da je kuvanje u tesnoj vezi sa politikom, a osim što je internacionalni vitez kulinarstva i nosilac brojnih prizanja, on je i ruski gastronomski akademik.

"Što se tiče nauke o hrani, imam 246 priznatih patenata. Mnogi od njih su u primeni i moram da vam kažem da sam ja najbolji kuvar na svetu, najtrofejniji. Moja karijera je zaista prebogata. Objavio sam do sada devet knjiga iz oblasti gastronomije i iz mojih knjiga se uči u ugostiteljskim školama. U Americi na najvećem svetskom univerzitetu u Ohaju se uči iz moje knjige", ističe on.

Iako je predsednik Asocijacije šefova kuhinje Srbije, Stojanić je odlučio da svoju 30-godišnju karijeru ugostitelja i privrednika dopuni i politikom, a glavni cilj je novi put ka Valjevu.

"Moram da vam kažem da neki delovi puta Valjevo-Kosjerić nisu rađeni od 1936. godine. Na meni je i moj ugled i uticaj da utičem na političare na vrhu Republike Srbije da nam pomognu da i mi konačno, jednog dana dobijemo put onakav kakav valja", kaže on.

Stojanić će varjače i šerpe privremeno odložiti, kako bi kao predsednik opštine Kosjerić pokušao da pronađe način da se u ovoj opštini otvore nova mesta. O novom čelniku žitelji Kosjerića imaju pozitivno mišljenje.

"Očekujem da ispravi neke greške koje su postojale u prethodnom periodu", kaže jedan od meštana Kosjerića.

"Odavde svi ljudi koji su bili na rukovodećim mestima nešto su uradili za ovaj kraj. Pretpostavljam da će i ovaj čovek uspeti da privuče nešto stranih investicija i domaći investitori da se usredsrede u pravilne, ispravne projekte koji će biti profitabilni", dodaje njegov sugrađanin.

Na majskim izborima žitelji Kosjerića birali su predsednika Srbije i novu republičku, ali ne i lokalnu skupštinu. Da li je Milijan Stojanić podjednako uspešan u politici, kao što je u kuvanju, žitelji Kosjerića oceniće za šest meseci, kada će u ovoj opštini biti održani lokalni izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: