Prijava protiv Markovića zbog jahte

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je prijavu protiv bivšeg ministra Milana Markovića jer nije prijavio da je njegova supruga dobila na poklon jahtu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.10.2012.

13:57

Default images

Agencija je zbog toga Prekršajnom sudu u Beogradu podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

U saopštenju Agencije se precizira da Marković nije u zakonom predviđenom roku, u Izveštaju o imovini i prihodima, prijavio bitne promene u imovini, odnosno da je njegova supruga tokom 2011. ugovorom o poklonu dobila jahtu "Prestiž 42".

"Nakon izvršenih provera kao i uvidom u spise predmeta Lučke kapetanije Beograd, nesporno je utvrđeno da je supruga Milana Markovića postala vlasnik jahte 'Prestige 42', dana 19.09.2011, kao i da je njena vrednost 254.250 evra", navodi se u saopštenju.

To, kako se dodaje, prelazi iznos godišnje prosečne zarade koji su funkcioneri dužni da prijave kao promenu u vanrednom Izveštaju o imovini.

Funkcioner je bio obavezan, zaključuje se u saopštenju, da ovu promenu prijavi do 31. januara 2012. godine, a on je to učinio 2. jula 2012, po stupanju na novu funkciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: