Podrška Montiju za drugi mandat

Lideri dve manje italijanske političke partije podržaće premijera Marija Montija za drugi mandat na čelu Vlade Italije, posle izbora u martu 2013. godine.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.09.2012.

19:41

Default images

Đanfranko Fini, koji je 2010. zbog sukoba s tadašnjim premijerom Silvijom Berluskonijem napustio njegovu stranku i osnovao svoju stranku Budućnost i sloboda, izjavio je danas da će podržati formiranje nacionalne gradjanske liste pod vodjstvom Montija za prolećne izbore.

Lider male partije centra Pjer Ferdinando Kasini takodje je rekao da će podržati Montijevu kandidaturu.

Monti je, nakon što je više meseci insistirao da će se njegov mandat okončati 2013, prošle nedelje izjavio da bi mogao da služi i drugi mandat pod odredjenim okolnostima.

"Ukoliko takve budu okolnosti, da se učini da bih mogao da budem od pomoći posle perioda izbora, biću tu. Razmotriću to. Ništa ne mogu da isključim", rekao je Monti.

Njega je u novembru prošle godine italijanski predsednik pozvao da bude mandatar tehničke vlade, s mandatom da izvuče zemlju iz finansijske katastrofe, pošto tadašnja vlada Berluskonija nije uspela da izadje s ubedljivim reformama.

Iako ima sve veću podršku, dve najveće političke partije u Italiji i dalje su protiv ostanka Montija na čelu vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: