Neredi tokom protesta u Madridu

Tokom protesta protiv mera štednje u Madridu povređeno je najmanje 12 ljudi, od kojih je troje prebačeno u bolnicu, a dve osobe su privedene.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.09.2012.

12:45

Default images

Protest protiv štednje održan je i u Lisabonu.

Vlada Španije je u četvrtak predstavila novu rundu mera štednje pod pritiskom rastućih bojazni za ekonomsku budućnost treće po snazi privrede evrozone.

Više hiljada demonstranata mirno je sinoć protestovalo ispred zgrade parlamenta u centru Madrida kada je policija pokušala da ih rastera pendrecima, jer nisu imali dozvolu za okupljanje. Neki učesnici protesta gađali su policajace flašama i kamenicama.
Foto: Beta
Najmanje 12 ljudi je povređeno u intervenciji policije, a među njima je i jedan policajac. Uglavnom se radi o blažim povredama kao što su lakše kontuzije, napadi anksioznosti, aritmija ili problemi sa hipertenzijom.

Demonstranti su uzvikivali parole protiv vlade premijera Marijana Rahoja i njenih mera, kao i "kidnapovanja" demokratije u zemlji.
Foto: Beta
Prema podacima policije, na skupu je bilo 4.500 ljudi, dok učesnici demonstracija tvrde da ih je bilo daleko više.

Nove stabilizacione mere španske vlade stižu u trenutku velikih protesta u Madridu, pada cena španskih akcija i rasta troškova zaduživanja.

U susednom Portugalu, više desetina hiljada demonstranata izašlo je je na ulice Lisabona kako bi protestovali zbog mera štednje je uvela vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: