"Dačić i Vučić da odluče za Paradu"

Organizacioni odbor Parade ponosa pozvao je Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića da se izjasne o stavu Dragan Markovića Palme da će ta manifestacija biti otkazana.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 22.09.2012.

19:02

Default images

"Beograd prajd" je u saopštenju pozvao Dačiha i Vučića "da se izjasne povodom pretnji Markovića da će Ustav Srbije ponovo biti prekršen zabranom Prajda".

"Istovremeno Marković treba da objasni javnosti kako je moguće da o trošku gradjana Srbije pravi hotel u Grčkoj u kojoj se godišnje održavaju dve 'Parade ponosa', u Solunu i Atini", dodaje se u saopštenju. Marković je za televiziju "Prva" izjavio da će "Parada ponosa", zakazana za 6. oktobar u Beogradu, biti otkazana iz bezbednosnih razloga.

Jovanka Todorović Savović iz Labrisa kaže za B92 da je Palmina izjava veoma štetna, i da on nije predsednik države, ni ministar policije, pa da odlučuje o organizovanju nekog skupa.

"Smatram da ovakvom izjavom on želi da pridobije naklonosti onog homofobičnog dela Srbije .On koketira sa primitivizmom uvijenim u plašt tradicionalnih vrednosti", kaže Todorović Savović.

Ona navodi da Srbija mora da bude država koje neće diskriminisati svoje građane. Ona dodaje da nema razloga da se parada ove godine ne održi.

"Ne vidim nijedan razlog da se Parada ponosa ove godine ne održi. Ako se to desi biće poraz za pravnu državu, ali sam optimista i verujem da će se ona ove godine desiti", kaže Todorović Savovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: