Čume hteo da podmiti ministra u HR

Ljubiša Buha Čume pokušao je da podmiti hrvatskog ministra policije radi ulaska u posao tehničkog pregleda automobila u Hrvatskoj, navodi Jutarnji list.

Izvor: Jutarnji.hr

Petak, 21.09.2012.

15:56

Default images

Taj posao važi za jedan od najunosnijih poslova u Hrvatskoj.

Prema pisanju ovog dnevnika, Buha je učestvovao u pokušaju podmićivanja ministra Ranka Ostojića sa 150.000 evra kako bi Kroacija osiguranje otvorilo centar za tehnički pregled u Sinju.

"MUP sumnja da je Kroacija osiguranje privatnoj firmi Hazarder iz Sinja preplatila zemljište i gradnju objekta u Sinju, zbog čega kriminalistička policija istražuje poslovne knjige Kroacia osiguranja. Prema tvrdnjama ljudi bliskih istrazi, čini se da je celu operaciju podmićivanja finansirao novac srpskog mafijaša Ljubiše Buhe zvanog Čume. Isti je bio zaštićeni svedok protiv "zemunskog klana", umešanog u ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića", piše "Jutarnji list".

Ipak, dodaje se da se svi detalji intenzivno proveravaju.

"Istovremeno se spominju još dva čoveka iz Hrvatske koji su imali veze s planom podmićivanja. Jedan je fudbalski menadžer iz Sinja, poznat po svojim vezama s bivšim predsednikom FK Hajduk, te istaknutim pripadnicima podzemlja, a drugi je poznati advokat iz Zagreba, svedok u jednom velikom korupcijskom procesu, trenutno upleten u ljubavno-špijunsko-poslovnu aferu koja je kulminirala hapšenjem i skorim suđenjem za pretnje", navodi hrvatski list.

Stevan Protić, Čumetov advokat, kaže da on ne zna šta je njegov klijent radio u Sinju i da li je nešto uopšte i radio.

"Nisam čitao Jutarnji list i nisam proveravao njihove informacije. Znate, kao što ne znam šta je Obama radio, tako ne znam ni šta je Ljubiša Buha radio u Sinju, ako je nešto i uopšte radio", rekao je Protić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: