Asanž nedužan u seks-aferi

Ključni dokaz predat švedskoj policiji koji je bio osnova za optužbe protiv osnivača sajta "Vikiliks" Džulijana Asanža za seksualni napad, ne sadrži njegov DNK.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 17.09.2012.

22:17

Default images

To su potvrdili forenzičari, a javljaju svetske agencije.

U izveštaju na sto strana, koji je predat Asanžovim advokatima, otkriveno je da uzorak upotrebljenog kondoma, pošto je pregledan u dve forenzičarske laboratorije, ne sadrži jasan dokaz da je pripadao Asanžu, piše "Dejli mejl".

Asanžovi advokati su saopštili da nedostatak DNK dokaza na kondomu, koji je navodno korišćen tokom seksualnog napada u avgustu 2010, ukazuje da je lažni dokaz podmetnut.

Švedsko tužilaštvo je odbilo da komentariše izveštaj, uz obrazloženje da je istraga u toku.

Agencije podsećaju da je Asanž odmah negirao optužbe za silovanja i da je priznao da je imao seks sa dve žene u Stokholmu, od kojih jedna sada ima 33, a druga 29 godina.

Asanž se od juna nalazi u ambasadi Ekvadora u Velikoj Britaniji, kada je Vrhovni sud Velike Britanije doneo odluku o njegovom izručenju Švedskoj. U avgustu mu je predsednik Ekvadora dao politički azil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: