Devojka skočila sa Brankovog mosta

Sugrađanka S. M. (33) skočivši sa Brankovog mosta pokušala sebi da oduzme život . Rečna policija reagovala munjevito i izvukla je iz vode.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

20:05

Default images

Pripadnici rečne policije izvukli su iz vode S. M. (33), koja je nešto posle 19 časova skočila sa sredine Brankovog mosta, u pravcu ka starom delu grada. Žena je nakon pokušaja samoubistva davala znake života, a ekipa iz Hitne pomoći, koja je ubrzo stigla na mesto nesreće, u svesnom stanju prevezla ju je u Urgentni centar.

Sugrađanku S. M. koja se na ogradi Brankovog mosta pripremala da skoči, osim rečne policije, koja je brzo reagovala, primetili su i prolaznici kao i pecaroši, koji su objasnili da se čitava drama odigrala munjevitom brzinom, za samo nekoliko sekundi.

"Ovde se svakodnevno dešavaju ovakve i slične situacije, a samo oni najsrećniji prežive skok. Gledao sam kada je jedan čovek pao pravo na beton, njemu nije bilo spasa. One koji skoče u vodu, vrlo brzo izvuku rečni policajci koji reaguju ekspresno. Da njih nema, ko zna šta bi bilo", kaže Dobri Janković, jedan od pecaroša koji se u tom trenutku našao ispod Brankovog mosta.

Još jedan pecaroš, koji godinama lovi ribu na ovom mestu, kaže da je Brankov most jedna od "crnih" tačaka u Beogradu gde se najčešće događaju samoubistva i pokušaji samoubistava.

Prema rečima portparola Hitne pomoći dr Nade Macure, žena je odbijala da razgovara sa lekarima i policijom o tome zašto je odlučila da izvrši samoubistvo.

Prema statistici, od prošle godine Srbija je na 13. mestu u svetu po broju samoubistava, a mentalni poremećaji, kao što su depresija i zloupotreba psihoaktivnih supstanci, uzroci su u više od 90 odsto slučajeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: