CG: Bez novih saznanja o Keljmediju

Crnogorska policija će postupiti po poternici za Naserom Keljmendijem ako je prosledi Interpol, kaže pomoćnik direktora Uprave policije Vojislav Marković.

Izvor: B92

Nedelja, 16.09.2012.

19:51

Default images

"Poternica nije stigla do Uprave policije. Nadležni organi u BiH treba prvo da proslede zahtev Centralnom birou Interpola u Lionu, a onda tek nakon što se svi elementi i procedure završe, zahtev se iz Liona, prosleđuje drugim državama", precizirao je za podgoričke "Vijesti" Marković, koji je i pomoćnik za Sektor kriminalističke policije.

Upitan da li ima novih informacija o skrivanju Keljmendija, on je saopštio da je "Uprava policije ranije dala svoj zvanični stav i obavestila javnost o svojim saznanjima, tako da u ovom trenutku nema ništa novo što bi se moglo saopštiti povodom tog slučaja".

Crnogorska Uprava policije saopštila je ranije da je Keljmendi napustio Crnu Goru u ponedeljak, 10. septembra.

"Ukoliko Interpol Podgorica dobije zahtev, normalno da će Uprava policije postupati po poternici u svim linijama rada", rekao je Marković.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić najavio je da će Sud BiH i Interpol u petak raspisati poternicu za više osoba, među kojima je i Keljmendi.

Prištinski mediji objavili su ranije da Keljmendi nalazi u svojoj rodnoj kući u Peći. Ministar kosovske policije Bajram Redžepi nije želeo danas ni da potvrdi ni da demantuje da je Keljmendi u Peći.

On je Tanjugu rekao da će kosovska policija reagovati u slučaju optužnice i poternice protiv Keljmendija.

Keljmendi je rođeni Pećanac sa državljanstvom BiH. On je, kako tvrde mediji, BiH napustio neposredno uoči policijske akcije "Lutka" u kojoj je uhapšeno 18 osoba, kojima je juče određen pritvor od mesec dana.

Osumnjičeni se terete za najteža krivična dela ubistva, pokušaja ubistva i krijumčarenje narkotika.

Keljmendi je, inače, stavljen na "crnu listu" Stejt departmenta kao narko-diler koji je veoma opasan po interese SAD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: