Palma "izveo" Srbiju na more

Dragan Marković Palma stavio je zastavu Srbije na parče zemlje u Grčkoj, od dva hektara, preko puta ostrva Tasos, koju je dobio na poklon od grada Hrisopuli.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2012.

13:57

Default images

"Gde mi pobodemo zastavu to je naše i želim da vam kažem da smo mi Srbi poznati da tamo gde je srpska zastava tu je i srpska zemlja", rekao je gradonačelnik Jagodine prilikom preuzimanja dva hektara zemlje uz grčku obalu na Egejskom moru.

Grčki grad Hrisopuli je prošlog septembra poklonio Jagodini ukupno pet hektara zemlje uz obalu, u Keramotiju, na kojoj će Jagodina izgraditi hotel za letovanje dece iz socijalno ugroženih porodica.

"Da vas informišem da hoćemo da napravimo nekoliko hotela i da će veći deo kapaciteta koristiti đaci iz Jagodine i studenti jer ih već sedam godina šaljemo besplatno", pojasnio je Marković prilikom stavljanja zastave Srbije na dva hektara zemlje preko puta Tasosa.

Sa druge strane, Jagodina je Grčkoj poklonila tri hektara zemlje u industrijskoj zoni uz Koridor 10, gde će Grci moći da investiraju.

Jagodina je 2008. godine potpisala Povelju o bratimljenju sa grčkim gradom Hrisopuli, a do sada se Jagodina pobratimila sa četiri grada u Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: