Još jedna prevara turista iz Srbije

Grupa od dvadesetak turista, koja je večeras doputovala u Beograd iz Ređo di Kalabrije sa jednomesečnog kursa učenja jezika, tvrdi da ih je agencija oštetila.

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2012.

20:08

Default images

Putovanje i kurs su bili u organizaciji italijanske agencije "I love Italy" i, kako tvrde, ova agencija ih je oštetila za oko 2.000 evra na kraju studijskog boravka u Italiji.

Predstavnici agencije u Beogradu su "nestali" i oštećeni nisu uspeli da im uđu u trag ni ovde, ni u Italiji.

Inače, vlasnici agencije "I love Italy" su italijanski državljani Đani Robibo i Gajetano Arozo čija se poslednja lokacija (trenutno zatvorena) kancelarije u Beogradu nalazi u Ulici maršala Birjuzova 9 dok, prema informacijama putnika, u Italiji o postojanju agencije nema traga u nadležnim institucijama.

To kod oštećenih izaziva dodatnu sumnju, jer je nelogično da turistička agencija, koja bi trebalo da radi tokom čitave sezone, baš tada koristi godišnji odmor.

Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" putnike, uglavnom mlađe osobe, dočekali su rodbina i prijatelji koji su nakon pozdrava uz "osmeh i suze", objasnili Tanjugu spornu situaciju.

Majka prevarene Katarine Ćorac, Maja, pojasnila je da je pre mesec dana preko agencije "I love Italy" ćerki uplatila aranžman koji je koštao 930 evra radi učenja jezika u ustanovi sa sedištem u Ređo di Kalabriji.

"Dogodilo se to da su u samom startu imali probleme, odnosno agencija im nije izdala fiskalni račun za uplaćeni novac. Ono što se dogodilo juče jeste mnogo veći problem - novac za transfer od aerodroma i depozit za dodatne troškove (ukupno 100 evra), predviđen ugovorom, predstavnici agencije putnicima nisu vratili, pa su bili prinuđeni da se sami snalaze kako bi došli do aerodroma u Rimu i potom do Beograda", prenosi svoja saznanja Maja Chorac.

Prema njenim rečima, putnicima niko iz agencije nije pomogao da dođu do aerodroma. Bili su prinuđeni da se snalaze kako znaju i umeju, a o njihovim problemima saznali smo putem Skajpa i SMS poruka.

Na vratima agencije je stajalo obaveštenje da su zatvoreni zbog godišnjeg odmora, dodala je Maja Ćorac.

Njena saznanja Tanjugu je nakon sletanja potvrdila i ćerka Katarina i naglasila da je bilo veoma teško proći kroz sva ta iskušenja i snalaženja kako bi se "vratila kući".

Kaže da je u Italiji dobro naučila jezik, ali i to da sa ovom agencijom više niko nikada ne treba da sarađuje.

Kako je Tanjugu posvedočila majka oštećene Katarine Rančić, Vida, jedan od vlasnika agencije je nekolicini najupornijih putnika u Italiju poslao SMS poruku u kojoj stoji da je otputovao u Beograd, da mu je žao i da nije u mogućnosti da im sada vrati depozit...

Ćorac i Rančić su precizirale da se rodbina oštećenih u Srbiji obratila turističkoj inspekciji i policiji i poručila da se na ovome neće zaustaviti.

"Pokušaćemo da utvrdimo šta se tačno dogodilo i zašto se niko nije pojavio iz agencije da putnike isprati na dogovoren način za Beograd. Ovo treba da bude upozorenje za sve koji pokušaju da sarađuju sa ovom agencijom. Treba da znaju šta ih očekuje", rekla je Ćorac.

Prema informacijama putnika, sutra bi trebalo da na kurs jezika krene nova grupa i ova priča bi morala da im posluži kao ozbiljno upozorenje, kako ne bi doživeli sličnu sudbinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: