Dve godine Centra za decu na NBG

Dnevni centar za decu na Novom Beogradu, koji se bavi resocijalizacijom dece koja detinjstvo provode na ulici, proslavio je dve godine uspešnog rada.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

16:52

Default images

"Rad sa decom koja žive i rade na ulici može dovesti do rezultata, a najbolji primer je rad ovog Centra. Od 70 štićenika koji su bili na ulici, sada je već 64 uključeno u sistem obrazovanja. Naš cilj je da ovoj deci pružimo šansu koju nisu imali njihovi roditelji", kazala je gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu Ljiljana Jovčić.

Prema njenim rečima, Centar na Novom Beogradu treba da bude primer ostalim opštinama kako se rešava problem dece koja detinjstvo provode na ulici prosjačeći i bez mogućnosti školovanja.

"Mi, kao opština, uvek ćemo učestvovati u ovakvim programima. Rezultati koje je ostavario Centar su zaista impresivni", kazao je predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

On je prilikom proslave obećao da će Centar u najskorije vreme dobiti još prostora kako bi se što više dece sklonilo sa ulice.
Štićenici Centra upriličili su i program kojim su gostima prikazali svoje svakodnevne aktivnosti u Centru kao što su gluma i crtanje.

Centar za integraciju mladih koji rukovodi Dnevnim centrom za decu na Novom Beogradu osnovan je 2004. godine, a u njegov rad su uključeni stručnjaci i studenti odgovarajućih fakulteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: