Janković:Bilo propusta u Kuršumliji

Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da je u organizovanju posla u administraciji i javnim službama u Kuršumliji bilo propusta.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2012.

15:43

Default images

On navodi da je bilo i nepravilnosti prema pojedinim zaposlenima koji su angažovani na čišćenju objekata i prostora.

"Istovremeno, stranački motivi i sklonosti, koji ne bi smeli da budu vidljivi u radu organa i zaposlenih u javnoj vlasti i službama, izuzetno su veliki i prisutni sa svih strana, uključujući i zaposlene", rekao je Janković agenciji Beta.

Janković je naveo da organizacija rada nije u svemu bila saglasna s propisima i načinjeni su propusti koji su za posledicu imali nepravilan tretman pojedinih zaposlenih."Sprovođenjem te odluke, u organizaciji te akcije, koja je pohvalna, bilo je propusta koji su učinili da se deo zaposlenih oseća ugoženim, došlo je do stranačkog zadirkivanja i provokacije," rekao je Janković gostujući u vestima TV B92.

"Osećaj diskriminacije, koji su neki od njih imali, ublažen je time što je opštinsko rukovodstvo, na čelu sa predsednikom opštine (Radoljubom Vidićem iz Srpske napredne stranke) naknadno i samo uzelo učešća u raščišćavanju grada, na moju prethodnu preporuku", rekao je Janković.

Ombudsman je ranije danas rekao da će nadležne inspekcije - inspekcija rada i upravna inspekcija, preduzeti mere iz svoje nadležnosti kako bi se ispravili propusti u poštovanju propisa u radu. On je najavio da će zato pripremiti i objaviti širi izveštaj o ovom događaju.

"Međutim, politizacija koja izbija iz svake pore opštinske administracije, činjenica da se za svakog službenika, rukovodioca, radnika obezbeđenja i čistača, zna iz koje je stranke i da su pojedine službe, i praktično cela odeljenja su u potpunosti popunjena članovima istih stranaka. Ovaj problem ne potresa samo Kuršumliju. Administracija i jeste partijski plen. Ja često kažem: mi kao na izborima da ne biramo vlast, već i same administrativne radnike," rekao je Janković gostujući na B92 i dodao da već nekoliko godina upućuje na rezove koji se moraju obaviti na pravi način u administraciji. On kaže da, kao zaštitnik građana, može da daje preporuke, ali da se stvari neće na bolje promeniti dok izvršna, pa i politička vlast ne shvate da ovakva praksa ne donosi nikome dobro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: