U Beogradu 635 prosvetara "viška"

Na spisku nastavnika i učitelja beogradskih škola koji će biti proglašeni za tehnološki višak nalazi se 635 ljudi, ali lista još nije konačna.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2012.

13:24

Default images

Naime, direktori nisu blagovremeno dostavili podatke o broju prekobrojnih, pa će se lista "viškova" za novu školsku godinu korigovati.

Kako je Tanjugu rekao predsednik Foruma beogradskih gimnazija Miodrag Sokić, listu je prošle nedelje sačinila Školska uprava Beograda, ali spisak nije zaključen zbog neažurnosti pojedinih direktora.

Ipak, neće svi ostati bez posla, jer su škole za sada iskazale potrebu za 218 radnika, koji se preuzimaju upravo sa spiska tehnološkog viška.

Prošle godine je u Beogradu na listi za tehnološki višak bilo oko 1.000 prosvetnih radnika, ali je za više od 600 nađen posao u drugoj školi, sa delom norme ili punim fondom časova, rekao je Sokić i najavio da će i ovog septembra biti ugašena neka odeljenja.

On je ukazao na to da neki direktori škola i dalje pokušavaju da izigraju zakon i Poseban kolektivni ugovor, kako bi, mimo ove liste, zaposlili "nekoga svoga".

"Zbog toga sindikat insistira da liste budu javne i što ažurnije i da se samo sa spiska preuzimaju zaposleni", rekao je Sokić i naveo da je među prekobrojnima najviše nastavnika srpskog jezika.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Radivoje Mitrović pre nekoliko dana najavio je da će tokom ove nedelje biti održan sastanak s reprezentativnim sindikatima u prosveti, uoči novog ciklusa formiranja liste tehnoloških viškova u školama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: