Nikolić na prijemu kod Elizabete II

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovao je večeras prijemu koji je uoči svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Londonu priredila kraljica Elizabeta II.

Izvor: B92

Petak, 27.07.2012.

20:49

Default images

Nikolić je na prijem došao sa suprugom Dragicom, a osim predsednika Srbije, kod kraljice se okupilo skoro sto svetskih lidera, koji će večeras prisustvovati otvaranju Igara.

Predsednik Srbije je ranije danas u "opuštenoj, sportskoj" garderobi obišao glavni grad Velike Britanije, London, brodom se provozao po Temzi, a novinarima kasnije rekao da je sve vreme mislio o Beogradu.

"Ovo je grad koji traje i trajaće vekovima. Ipak, neprekidno smo supruga i ja govorili o Beogradu, koji možda ima i bolje predispozicije za život na vodi a nije ih iskoristio", rekao je Nikolić, koji se pred novinarima u srpskom paviljonu pojavio u sportskoj teget jakni, bez kravate i u bež mokasinama.
kraljica Elizabeta sa prvom damom SAD i amerièkim ambasadorom u Londonu, Luisom Suzmanom (Tanjug)
Nikolić je poželeo danas sreću našim sportistima koji učestvuju na 30. olimpijskim igrama u Londonu i poručio da se na Igrama pobeđuje zbog sebe i zbog Srbije.

"Jedva čekamo da jedan među nama stane pred milijardama na postolje", poručio je Nikolić sa otvaranja "Paviljona Srbija" u Londonu, gde će tokom Igara naša zemlja biti predstavljena na više načina, za razliku od sportskih borilišta na kojima će pokazati svoju sportsku snagu.
Britanski i ruski premijer (Tanjug)
Predsednik Srbije istakao je da od srpskog olimpijskog tima očekuje da u Londonu osvoji jubilarnu 100. medalju, ali i da prebaci tu trocifrenu brojku.

On je dodao da su sportisti dragulji koji na najbolji mogući način predstavljaju našu zemlju.

U prostoru "Paviljona Srbija" tokom OI biće postavljena izložba o sto godina olimpizma u Srbiji, a posetioci će moći da vide dela eminentnih srpskih umetnika, kao i specijalne programe promocije Srbije u inostranstvu i turističke prezentacije.

Svečana ceremonija otvaranja OI u Londonu biće održana večeras od 21:12 po našem vremenu.

Ovu manifestaciju osmislio je poznati oskarovac Deni Bojl, a ceremonija bi trebalo da traje oko tri sata.

Troškovi ceremonije iznosiće oko 36 miliona evra.

Zastavu Srbije na otvaranju nosiće teniser Novak Đoković. Srbiju će u Londonu predstavljati 115 sportista koji će se takmičiti u 15 sportova.

Kako je Tanjugu rečeno u Predsedništvu, Nikolić će u subotu, 28. juna, bodriti srpske odbojkašice u meču sa Kinom, a zatim i reprezentativce u streljaštvu, dok je za veče planiran koktel u ambasadi Srbije - na kojem se očekuju srpski sportisti, predstavnici dijaspore i diplomatskog kora.

U nedelju, Nikolić će obići srpske sportiste u Olimpijskom selu, a zatim će pratiti vaterpolo meč Srbije i Mađarske i rukometnu utakmicu protiv Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: