Bata Živojinović u kritičnom stanju

Srpski glumac Velimir Bata Živojinović i doživeo je moždani udar i nalazi se u bolnici "Sveti Sava", gde mu se lekari bore za život.

Izvor: Beta, Press

Četvrtak, 05.07.2012.

09:00

Default images

Živojinović je u bolnicu primljen u utorak uveče, potvrđeno je za Betu u toj bolnici. Njegovo stanje je i dalje kritično.

List Press je objavio da je Živojinović (79) doživeo težak moždani udar i da se nalazi u Specijalnoj bolnici za lečenje cerebrovaskularnih bolesti "Sveti Sava". Izvor lista je rekao da glumac nije u komi, ali je njegovo zdravstveno stanje veoma ozbiljno.

"Za dva dan, koliko leži u bolnici, teško je prognozirati da li će preživeti ili ne, ali zasad mu je zdravlje dosta ugroženo. Pospan je i teško komunicira", kaže taj izvor za Press.

Jedan od velikana srpskog glumišta doživeo je srčani udar u oktobru 2006. godine, a bolovao je i od gangrene koju je pre tri godine izlečio na Kubi.

Kako se navodi, zbog infarkta srce mu je oštećeno, krvni sudovi su mu u lošem stanju, a uz to je i dijabetičar, što dodatno otežava situaciju. Srećom, od gangrene koji je ranije lečio, nema ni traga.

Živojinović je rođen u selu Koraćica pod Kosmajem 1933. godine. Debitovao je na filmu 1955. godine ulogom u "Pesmi sa Kumbare", a zatim je snimio više od 250 filmova i serija. Status je potvrdio ulogom u filmu "Valter brani Sarajevo", zbog čega je postao legenda, ne samo na prostoru SFRJ, već i u Kini.

Bavio se i politikom – bio je poslanik Socijalističke partije Srbije u nekoliko mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

276 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: