Saradnica lidera Pule se ubila?

Martina Duras Pauletić (33), činovnik u upravi Grada Pule i bliska saradnica pulskog gradonačelnika Borisa Miletića najverovatnije je izvršila samoubistvo.

Izvor: Jutarnji.hr

Sreda, 27.06.2012.

10:10

Default images

"Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem sve upućuje da se radi o samoubistvu trovanjem plinom", rekao je Valter Opašić iz Policijske uprave Istarske.

Prema informacijama do kojih je došao Jutarnji list, istarski kriminalni policajci bave se hipotezom da je u pozadini slučaja posticanje na samoubistvo.

Tokom istrage, došli su do informacija koje snažno ukazuju na mogućnost da je neko iz poslovnog ili prijateljskog okruženja Martine Duras Pauletić na nju vršio uticaj na način da ju je poticao da si oduzme život, no zasad nema najava o hapšenju osumnjičenog.

Prema članku 96. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, ko navede drugoga na samoubistvo ili mu pomogne u samoubistvu pa ono bude počinjeno, biće kažnjen sa šest meseci do tri godina zatvora.

Policija čeka rezultate toksikoliških nalaza koji bi trebalo da pokažu da je bilo tragova droge u krvi Martine, o čemu se spekuliše u pulskoj štampi.

Prvi čovjek Pule je negirao "špekulacije" da je su on ili njegovi saradnici konzumirali nelegalne supstance.

Najpoznatiji hrvatski toksikolog Franjo Plavšić kaže da je iznenađen uzrokom smrti mlade političarke.

"Dugo se bavim ovim poslom, no ovo je prvi slučaj da se neko otrovao ugljen monoksidom, a da su sve instalacije bile ispravne. Zaista, postavlja se pitanje, otkud onda ugljen monoksid u njenom stanu", kaže Plavšić.

On kaže da je malo verovatno da je Martina otrovala samu sebe, jer da je pustila plin i zatvorila se u sobu, smrt bi usledila od nedostatka kiseonika ne trovanja uglen monoksidom. On navodi da je moguće da ju je neko otrovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: