Sana: Letelica SAD ubila 30 ljudi

U dva vazdušna napada u pokrajini Šabva na jugoistoku Jemena ubijeno je 30 ljudi, najverovatnije pripadnika Al Kaide, kaže komandant vojske u tom regionu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 13.06.2012.

10:15

Default images

"Trideset terorista je ubijeno, a više desetina ranjeno u dva vazdušna napada u gradu Azan", rekao je general Ahmed el-Makdaši, u izjavi objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.

Lokalni zvaničnici ranije su saopštili da je u napadu američke bespilotne letelice na kuću u kojoj su se sastali pripadnici Al Kaide i jedan obližnji automobil, poginulo devet džihadista, preneo je AFP.

Smatra se da je nekoliko stotina pripadnika Al Kaide pobeglo u Azan, neposredno pošto je vojska zauzela njihova uporišta u Džaru i Zindžibaru u južnoj jemenskoj pokrajini Abjan.

Borci Al Kaide takođe su pobegli u grad Šukra, gde su, prema tvrdnjama zvaničnika, u sredu izbile žestoke borbe između vojske i džihadista.

"Al Kaida i dalje odoleva i borbe se vode u gradu i oko njega", rekao je za AFP neimenovani jemenski zvaničnik. On je dodao i da je "vojska opkolila grad sa tri strane".

Prema rečima stanovnika, više desetina ljudi napustilo je Azan, posle napada bespilotne letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: