Palma od sutra nije gradonačelnik

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma od sutra više neće obavljati tu funkciju, a zameniće ga dosadašnji predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović.

Izvor: Beta

Nedelja, 27.05.2012.

11:37

Default images

Marković je agenciji Beta potvrdio da će biti narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodina.

Na to mesto biće izabran sutra na konstitutivnoj sednici gradske skupštine.

"Kao predsednik Jedinstvene Srbije (JS) moram da budem u parlamentu, gde se donose odluke. Imaćemo poslanički klub od sedam poslanika. Ništa manje neću raditi nego dok sam bio gradonačelnik", izjavio je Marković.

Lider JS je dodao da će mu radno mesto biti u Jagodini, a ne u Beogradu.

Marković je u dva mandata bio gradonačelnik, od 2004. godine kada je njegova partija preuzela vlast u Jagodini.

U prošlom sazivu Skupštine Srbije, nakon parlamentarnih izbora 2008. godine, bio je i poslanik, ali je septembra prošle godine podneo ostavku zbog sukoba interesa i dupliranja funkcija.

Na konstitutivnoj sednici u Jagodini potvrdiće se mandati odbornika, izabraće se predsednik Skupštine grada, njegov zamenik i sekretar, kao i gradonačelnik, zamenik i članovi Gradskog veća.

U gradskom parlamentu apsolutnu većinu - 22 od ukupno 31 odbornika, ima koalicija JS-Socijalistička partija Srbije-Partija ujedinjenih penzionera Srbije.

Srpska napredna stranka ima četiri odbornika, Demokratska stranka tri i Demokratska stranka Srbije dva odbornika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: