Solana ocekuje Povelju do kraja avgusta

Izvor: SRNA

Četvrtak, 25.07.2002.

22:04

Default images
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izrazio je u cetvrtak uvece nadu da ce rad tima eksperata Srbije i Crne Gore na izradi povelje buduce zajednicke drzave biti zavrsen do kraja avgusta.

Svi ucesnici razgovora su "izrazili resenost da ce uciniti sve sto mogu da bi se sto pre zavrsio rad na politickom aspektu povelje", rekao je Solana. "Nadam se da ce izrada Ustavne povelje biti zavrsena do kraja avgusta", rekao je Solana novinarima u Palati federacije. "Sto pre taj posao bude zavrsen, to bolje", rekao je Solana novinarima, nakon razgovora sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom i predsednikom Veca gradjana Skupstine SRJ Dragoljubom Micunovicem. On je, takodje, ocenio da je u izradi ekonomskog dela Ustavne povelje postignut znacajan napredak. "Ako dotle bude zavrsen, to ce biti vrlo znacajno jer, kao sto sam vec rekao, na politickom planu, stvari se krecu dosta dobro", istakao je visoki predstavnik EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: