"Bitka za bebe": Ordenje donatorima

Na Dan pobede, u Kulturnom centru Reks uručena su priznanja i ordenje donatorima i svim zaslužnim pojedincima koji su dali svoj doprinos akciji „Bitka za bebe“.

Izvor: B92

Sreda, 09.05.2012.

21:50

Default images

Povod za proslavu jeste nabavka dvestotog inkubatora u okviru akcije koja je poprimila nacionalni karakter, a želja organizatora je bila i da se zahvale svim donatorima koji su se priključili akciji u poslednjih nekoliko meseci i na taj način pomogli da se prvobitni cilj nabavke sto inkubatora uspešno udvostruči.

Bitka je počela pre skoro godinu dana kada je informativna redakcija Televizije B92 emitovala prilog o inkubatorima starim i do 40 godina na beogradskom Institutu za neonatologiju. U pokušaju da se reši ovaj problem i pruži bolja šansa za život najmlađim i najugroženijim stanovnicima Srbije, Fond B92 je u partnerstvu sa kolegama iz marketinške agencije Sači i Sači osmislio i pokrenuo kampanju i akciju „Bitka za bebe“, sa krajnjim ciljem da obezbedi zdravstvenim centrima širom zemlje nabavku sto inkubatora. Fantastičnim odzivom građana, kompanija, sportskih klubova, ustanova kulture, škola i fakulteta, ovaj na početku zacrtani cilj dostignut je već posle tri meseca akcije. Mnogo je heroja ove bitke, kompanija heroja i boraca za bebe koji su svojim donacijama obezbedili kupovinu inkubatora za sve krajeve Srbije, ali i svojim volonterskim radom, ustupanjem prostora malim herojima, pružanjem pomoći aktivistima Bitke doprineli da se ova akcija izvede na najbolji mogući način.
Podsetimo ko su Kompanije heroji: Aigo B.S., Al Pack d.o.o., ANEM, Atelje 212, B92, Coca Cola Hellenic Srbija, Direct Media PR, DM Drogerie, Drenik ND, Elixir Group, GO Palilula Niš, Grad Požarevac, JP Elektroprivreda Srbije, Medijski arhiv Ebart, Messer Tehnogas, Milšped, Ministarstvo pravde – Uprava za izvršenje krivičnih sankcija, MK Group, Novo Nordisk Pharma, Pro Team d.o.o., Rotary klub Subotica, RTB Bor, Saatchi&Saatchi, Schneider Electric Srbija, Sirmium Steel d.o.o., Turistička organizacija Beograda, Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju, Udruženje građana Umetnost Niš, Ujedinjene srpske pivare, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Vojni muzej, kao i pripadnici Bezbednosno-informativne agencije, Sveštenstvo Eparhije šabačke, i pojedinci: Dejan Stanković, Miša Lukić, prim. dr Branko Malešev i Zdravko Čolić.

U ime svih rođenih heroja, u ime roditelja heroja i u ime svih budućih malih boraca, zahvaljujemo se svim učesnicima „Bitke za bebe“ na pokazanoj hrabrosti i humanosti, i od srca svima čestitamo Dan pobede!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: