Covic o kritikama zbog prelaska poslanika u redove DA

Izvor: FoNet

Nedelja, 23.06.2002.

19:15

Default images
"Izgleda da je dozvoljeno da pravite stranku samo ako ste predsednik drzave, a sve drugo izgleda nije dozvoljeno", izjavio je predsednik Demokratske alternative Nebojsa Covic. "Zao mi je sto mi nikako da diskutujemo o onome sto je problem ove drzave, a to je pregrupisavanje u okviru ove drzave koje nanosi ogromnu stetu citavoj drzavi i svim gradjanima ove drzave. Stetu zato sto postajemo politicki nestabilna drzava", rekao je Covic, komentarisuci ocenu jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice da pregrupisavanja u koalicije "Povratak" "mogu naneti stetu" Srbima na Kosovu. Covic je rekao da DA "toliko cini i toliko kompromisa pravi da drzava bude politicki stabilna sto nije bas primetio kod nekih drugih stranaka". "Mi smo do sada bili korektni, a i od sada cemo biti korektni ukoliko neki ne pokusavaju na nama i na nasim ledjima da prave sitne politicke poene. Moj savet im je da nas ostave na miru jer i mi ne diramo nikoga i mi ne racunamo procente kakvi su bili prilikom ulaska u DOS, a kakvi su nakon zauzimanja odredjenih funkcija", porucio je on. Covic je naglasio i da je "jednostavno netacno i nekorektno" svako povezivanje i poredjenje formiranja pokrajinskog odbora DA i prelaska odredjenih nezavisnih kandiata u DA sa onim sto se dogadjalo u Skupstini Srbije i poslanicima DOS. Komentarisuci izjavu Kostunice da "poigravanje sa birackom voljom tesko da moze proci nekaznjeno", Covic je rekao da "cemo na izborima zajedno videti da li ce biti neko kaznjen ili nece". "Mozda ce mnogi biti kaznjeni za ono sto su mogli da preduzmu, a nisu preduzeli. Svi mi podlezemo ocenama javnog mnjenja, ali budimo korektni barem kao ljudi jedni prema drugima. Nemojmo zaboraviti sta smo uradili jedni za druge", zakljucio je Covic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: