Zoran Janković: Tek sam počeo

Predsednik opozicione stranke Pozitivna Slovenija i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković izjavio je da je njegova karijera u slovenačkoj politici tek počela.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.03.2012.

15:04

Default images

On je rekao da namerava da preuzme premijerski kabinet na sledećim izborima, uz "još veću podršku".

"Jasno sam rekao da me ne interesuje poslaničko mesto, već posao u izvršnoj vlasti. Rekli su mi da sam arogantan što sam govorio da sam zainteresovan jedino za mesto premijera", rekao je Janković u intervjuu za današnje izdanje lista "Večer".

Janković je prošle godine podneo ostavku na mesto gradonačelnika kada je njegova stranka Pozitivna Slovenija osvojila najviše glasova na opštim izborima 4. decembra, ali nije uspeo da formira vladu.

On je osnovao partiju Pozitivna Slovenija samo nekoliko sedmica pre skupštinskih izbora, koji su održani u decembru i sa tih izbora izašao je kao pobednik.

Tada je najavio da će se ponovo kandidovati za prvog čoveka Ljubljane, što mu je i pošlo za rukom 25. marta na prevremenim izborima za gradonačelnika prestonice, kada je osvojio 62 odsto glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: