Grčka: Neonacisti u parlamentu?

Grčki ministar kulture Pavlos Gerulanos upozorio je na mogućnost da neonacistička grupa "Zlatna zora" uđe u parlament Grčke posle izbora u maju.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2012.

13:08

Default images

Gerulanos je to izjavio pozivajući se na rezultate nedavno sprovedenih anketa, a kao glavni uzrok naveo je "gnev" Grka zbog duboke ekonomske krize koja potresa Grčku.

"Da li želimo da vidimo parlament u kojem se poslanici zaklinju nacističkim pozdravom (...) ako se na vreme ne probudimo ... biće velike štete", rekao je juče Gerulanos gostujući na jednom grčkom radiju.

Prema rezultatima istraživanja, pokret "Zlatna zora" ima velike šanse da na predstojećim parlamentarnim izborima osvoji tri odsto glasova, koliko je dovoljno za ulazak u parlament.

"Zlatna zora" poznata je po otvoreno ksenfobnim i antisemitskim stavovima. Pretpostavlja se da stoji iza brojnih napada na imigrante u Grčkoj, za šta do sada niko nije kažnjen, zbog nemarnosti grčke policije i pravosuđa, navodi agencija Frans pres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: