Nastavak suđenja Paravinji

U nastavku suđenja Draganu Paravinji koji se tereti za teško ubistvo i pokušaj silovanja Antonije Bilić iskaze je dalo šest svedoka među kojima su dva policajca

Izvor: Tanjug

Petak, 30.03.2012.

21:55

Default images

Kako je suđenje zatvoreno za javnost, podatak o svedocima i najavu nastavka suđenje 5. aprila novinarima je dao portparol suda Branko Ivić.

Na suđenju Draganu Paravinji svoje iskaze daće ukupno 38 svedoka, a svi bi najverovatnije mogli biti ispitani do kraja aprila ili u prvoj polovini maja.

Sud je prihvatio zahtev županijskog tužilaštva i familije Bilić da suđenje bude zatvoreno za javnost iako je Paravinja tražio da rasprava bude javna. Sudsko veće je zabranilo i objavljivanje bilo kakvih informacija do kraja suđenja.

Antonija Bilić zadnji put viđena je 7. juna 2011. kako u Drnišu ulazi u kamion kojim je upravljao Paravinja. On je tražen nekoliko sedmica, uhvaćen kod Srpca u Republici Srpskoj i prebačen u Banjaluku gde je priznao ubistvo. U avgustu 2011. je izručen Hrvatskoj zbog istrage, a u postupku u Šibeniku izjavio da je priznanje dao pod prisilom.

U decembru je iz Hrvatske bio prebačen u BiH zbog drugostepene rasprave u slučaju silovanja na Jahorini iz 2002. Sud u Istočnom Sarajevu je odbacio njegove žalbe i potvrdio prvostepenu presudu od dve godine i 10 meseci zatvora koju mu je dosudio sud u Sokocu.

Ministar pravde BiH odlučio je da ga se nakon tog suđenja izruči Hrvatskoj, a ne Srbiji gde treba da odleži dosuđenih četiri godine i pet meseci zatvora za silovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: