"DINKIC STOPIRAO ISTRAGU"

Izvor: B92

Utorak, 21.05.2002.

19:00

Default images
Predsednik Nove Srbije Velimir Ilic izjavio da je guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic stopirao istragu o 1,3 milijardi dolara koje su na Kipar prebacene tokom vladavine Slobodana Milosevica i odbacio tvrdnje da je trazio proviziju od 10 miliona dolara. Ilic je rekao da je po Dinkicevom nalogu i uz saglasnost Dusana Mihajlovica prosle godine dva puta boravio na Kipru, gde je s predstavnikom NBJ usao u trag novcu, stupio u kontakt s cinovnicima kiparskih banka koji su znali gde se taj novac nalazi. On je rekao da je ostalo samo da se dogovori da Vlada Srbije pruzi zastitu za 10 kiparskih drzavljana i njihove porodice. "Kada sam rekao sta smo saznali, Dinkic je rekao da sada on to preuzima. On je to stopirao na svoju ruku, bez znanja Vlade Srbije", ocenio je Ilic i dodao da je zanimljivo da je istovremeno na Kipru boravio vlasnik preduzeca "Delta" Miodrag Miskovic, koji je kidnapovan po povratku u zemlju. On je takodje ocenio da je to deo prljave politicke kampanje koju Dinkic vodi protiv njega, a u korist Miroljuba Labusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: