Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu

Portparolka Haškog tribunala Nerma Jelačić izjavila da je Vojislav Šešelj vraćen u pritvorsku jedinicu iz bolnice u koju je ranije danas bio prebačen.

Izvor: B92

Utorak, 13.03.2012.

19:39

Default images

Iznošenje njegove završne reči trebalo da počne sutra, kako je ranije najavljeno.

Srpska radikalna stranka ranije je saopštila da je Šešelj ponovo prebačen u bolnicu, jer mu se iznenada pogoršalo zdravstveno stanje.

Šešelj je u petak ponovo operisan jer defibrilator, koji mu je ugrađen početkom januara, nije bio ispravan, a kako je danas izjavila funkcionerka SRS Vjerica Radeta, on, uprkos tahikardiji, traži da se sutra pojavi u sudnici.

Haški tribunal je prošle sedmice saopštio da će umesto u ponedeljak i utorak, kako je prethodno bilo zakazano, Šešelj u sredu i četvrtak, 14. i 15. marta, izneti završne reči u glavnom postupku koji se protiv njega vodi za ratne zločine na području Hrvatske, BiH i Vojvodine.

Suđenje Šešelju počelo je u novembru 2007, a tužilaštvo je u okviru završne reči iznesene prošle nedelje zatražilo da on bude osuđen na 28 godina zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: