Borba protiv cenzure na internetu

Obeležava se Međunarodni dan borbe protiv cenzure na internetu koji su "Reporteri bez granica" ustanovili 2008, u znak podrške internetu dostupnom svima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.03.2012.

00:51

Default images

Miloš Rančić, iz Srpske Vikipedije, kaže da cenzura na internetu postoji, ali na internetu da cenzura ne može biti potpuna.

"Širom sveta gde postoje jači politički i ekonomski pritisci da se cenzuriše neki materijal, uvek postoje načini da se do tog materijala dođe. U tom smislu, postoji cenzura na internetu, ali ona nije apsolutna ko na televiziji, na radiju u novinama i slično", kaže Rančić.

Rančić kaže i da u Srbiji po ovom pitanju dobro stoji u da, koliko on zna, nije zabeležena cenzura na internetu.

"Problem je što vlasti i dalje ne tretiraju Internet sa ozbiljnošću. Njima je mnogo važnije šta se govori na televiziju, tako da su mnogo više koncentrisani na cenzuru tradicionalnih elektronskih medija, a ne Interneta. Kod nas još uvek je bolje nego u Francuskoj, Australiji, SAD i lično sam zadovoljan tom činjenicom", kaže Rančić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: