Uhapšen član Anonimusa iz Srbije

Kako B92 saznaje, jedna osoba uhapšena je danas zbog sumnje da je pokušala da upadne na nekoliko sajtova državnih institucija.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.03.2012.

18:57

Default images

Radi se o osobi koja je pripadnik “srpske ćelije” hakerske grupe Anonimusi.

Prema rečima tužioca za visokotehnološki kriminal Branka Stamenkovića, čim je primećen pokušaj upada na te sajtove pokrenuta je istraga koja je za svega nekoliko sati dovela do osobe, za koju se sumnja da stoji iza napada.

“Ovo je jedna od najbržih akcija koju smo mi i naše kolege ikada obavili, jer smo ih pronašli za veoma kratko vreme. To je malo ko u svetu uradio", kaže za B92 Stamenković.

Zbog sumnje da je ova osoba samo deo grupe, Stamenković nije želeo da otkrije detalje akcije koja je u toku.

Ovo je prvi slučaj u našoj zemlji da je došlo do uspešnog identifikovanja i prikupljanja dokaza kada je u pitanju neko iz ove grupe, koja je najčuvenija i najjača hakerska grupa na planeti, napomenuo je tužilac.

Ta organizacija radi upravo na izvršenju krivičnih dela sabotaže kada su u pitanju državne institucije, državni organi, naveo je tužilac i ukazao da su njeni pripadnici ranije napadali i sajtove Cije, FBI-ja i ostale najbranjenije sajtove koji se nalaze na svim serverima u svetu, kada su u pitanju državni organi.

U akciji razotkrivanja hakerske grupe učestvovali su, pored Tužilaštva za visokotehnološki kriminal, SBPOK i odeljenje za VTK MUP-a Republike Srbije.

Da podsetimo, sajt Ministarstva pravde Srbije jutros su oborili Anonimusi Srbije. Oni su tada ostavili poruku kojom su pozvali na građanski bunt. Sajt je proradio danas oko 15.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

239 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: