"EU neće stati na Tadićevu stranu"

EU na predstojećim izborima neće stati na stranu koju predvodi predsednik Boris Tadić, kaže predsednik SNS Tomislav Nikolić za "Blic".

Izvor: Blic

Sreda, 29.02.2012.

23:57

Default images

"To se neće dogoditi zato što pobeda naprednjaka na predstojećim izborima neće značiti kraj evropskog puta za Srbiju", rekao je Nikolić.

Lider naprednjaka je kazao da se svakog meseca sastaje sa najvažnijim evropskim zvaničnicima, a dodao je i da nije tačno da se nalazi na listi nepoželjnih za ulazak u SAD.

Nikolić je izrazio uverenje da će SNS "odlučujuće uticati" na sastav nove Vlade, ističući da su naprednjaci spremni da posle izbora razgovaraju o saradnji i sa opozicionim strankama.

Nikolić je odbacio mogućnost da SNS i Demokratska stranka nakon izbora zajedno formiraju vlast. "Ta koalicija nije ni realna, ni moguća, ni dobra. Promene su lekovite za naše društvo, a vlast bi trebalo da bude smenjiva", rekao je on.

Komentarišući izjavu predsednika Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunice da bi Srbija trebalo da proglasi političku neutralnost, Nikolić je kazao da se on zalaže za vojnu neutralnost zemlje.

Upitan šta je dobro u dogovoru Beograda i Prištine o regionalnom predstavljanju Kosova, Nikolić je naveo da "Srbi zbog tog rešenja neće živeti ni bolje ni slobodnije na Kosovu".

"Ako je sve tako dobro i povoljno za Srbiju, postavlja se pitanje zašto režim ove i ovakve zahteve velikih sila nije ispunio mnogo ranije, pa bismo i kandidaturu dobili pre više meseci, a danas bismo već imali datum za otpočinjanje pregovora", kazao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: