Dinkić s pesmom za "Jaku Srbiju"

Iako izbori još nisu raspisani, URS Mlađana Dinkića je spremio promotivnu pesmu i spot "Dođi i ti - jaka Srbija". Tekst pesme je napisao sam Dinkić.

Izvor: Beta

Utorak, 21.02.2012.

13:45

Default images

Pesma slovi za nezvaničnu himnu URS-a. Član Predsedništva URS Saša Milenić potvrdio je da je tekst te pesme napisao predsednik URS Mlađan Dinkić, ali je o autoru muzike rekao samo to da se predstavlja pod pseudonimom Orfej, pa je "enigma Orfej" za sada ostala nerešena.

On je istakao da se njemu lično pesma dopada, a da će o mogućnosti da to postane zvanična himna stranke odlučivati najviši stranački organi. On je naveo i da će URS zbog svoje posebnosti biti predmet najprljavije izborne kampanje i da su u toj stranci zabrinuti zbog "kodnih šumova".

"Mi donosimo i jedini plodotvorni metod induktivnog reda. Fabriku po fabriku, grad po grad, zakon po zakon, menjaćemo Srbiju nabolje. Zbog toga je URS najznačajnija novost na političkoj sceni Srbije posle 2000. godine i jedina alternativa postojećem stanju stvari u smeru daljeg ekonomskog razvoja, decentralizacije i političke emancipacije države i društva", kaže on. Milenić ujedno tvrdi da "URS zna tajnu običnih ljudi" i da je zato ta stranka nešto sasvim treće u odnosu na domaće političke dihotomije.

"Znamo tajnu običnih ljudi koji ne žive ni u zavetnim prostorima nebeske Srbije niti u kosmopolitskom privilegijumu nekakve druge Srbije, nego po selima i varošima Srbije koja bi mogla biti i bolja. Tajna boljeg je u radu i mogućnostima napredovanja od sopstvenog truda", rekao je Milenić na konferenciji za novinare.

Milenić, koji je i potpredsednik Zajedno za Šumadiju, kao pozitivan primer delovanja URS istakao je Kragujevac tokom mandata gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, i naveo da je taj grad za prethodnih osam godina na listi gradova po standardu napredovao za 133 mesta, jer je sa 136. mesta dospeo na treće.

"Od 'doline gladi' i 'tempirane socijalne bombe' stigli smo do zvanično priznatog 'grada budućnosti'", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: