Dodik: Netačno da je film zabranjen

Kabinet predsednika Republike Srpske Milorada Dodika kaže da je netačna tvrdnja da je RS zabranila emitovanje filma Anđeline Džoli "U zemlji krvi i meda".

Izvor: Tanjug

Subota, 18.02.2012.

14:36

Default images

"U Republici Srpskoj,kao demokratskoj zajednici i otvorenom društvu, uvažavaju se sve slobode, pa tako i umetničke, i shodno tome nema cenzure niti bilo kakvih zabrana. Filmski distributeri u RS imaju potpunu slobodu da u ovdašnjim bioskopima distribuiraju filmove po svom nahođenju i u njihov izbor niko se ne meša",navedeno je u saopštenju Dodikovog kabineta.

U saopštenju se kaže da "priča o zabranama i cenzurama spada u oblast konstrukcija, jer u Republici Srpskoj, koja poštuje najviše demokratske standarde, uopšte ne postoje tela koja se bave cenzurom i zabranama".

Distributer filma za Republiku Srpsku i direktor Multipleksa "Palas" u Banjaluci Vladimir Ljevar kaže da će u svom bioskopu puštati filmove koje ljudi hoće da gledaju, navodeći da sa ovim ostvarenjem nije tako.

"Taj film definitivno neće biti prikazan u Banjaluci i to je moja odluka. Ja određujem šta će igrati u Palasu, a šta ne", rekao je Ljevar, kako prenosi radio Slobodna Evropa na svom sajtu.

Filmski prvenac Anđeline Džoli, koji se bavi temom rata i zločina u BiH, izazvao je veoma oštre i oprečne reakcije u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: