Covic: Decentralizacija opstina uslov za izlazak na izbore

Izvor: B92

Nedelja, 23.06.2002.

13:56

Default images
Potpredsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Nebojsa Covic ne veruje da ce kosmetski Srbi ucestvovati na opstinskim izborima u oktobru, koje organizuje UNMIK, dok ne bude sprovedena decentralizacija sadasnjih opstina na Kosovu. "Polozaj Srba se nije znacajno promenio od parlamentarnih izbora novembra prosle godine do danas, pa bismo s transformacijom sadasnjih opstina na Kosovu Srbi imali vise mogucnosti za opstanak u 'svojim opstinama' u okviru velikih gradova na Kosmetu, cime bi bila ostvarena multietnicnost", rekao je Covic. On je dodao da bi severni deo Kosovske Mitrovice mogao da bude zasebna opstina u gradu, a da bi Gracanica takodje mogla biti jedna od opstina u Pristini. "Ko bude rekao da to znaci podelu Kosova taj ili nista ne razume, ili nije dobronameran", konstatovao je Covic.

Oko 150 delegata, clanova Demokratske alternative Nebojse Covica formiralo je u nedelju, na sednici u Zvecanu, Pokrajinski odbor DA za Kosovo i Metohiju. Sednicom je predsedavao Covic, a delegati su izabrali i rukovodstvo stranke za Kosovo i Metohiju, a predsednik ce biti rektor Pristinskog univerziteta Gojko Savic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: