Da li će BiH podržati Jeremića u UN

Predlog da se Vuk Jeremić izabere za predsednika GS UN još nije zvanično razmatran u Sarajevu, kaže iz ministarstva spoljnih poslova BiH Ana Trišić Babić.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.02.2012.

09:53

Default images

"Ministarstvo spoljnih poslova bi trebalo da to dokumentuje, pošto i Litvanija ima svog kandidata i da dostavi predlog Predsedništvu, kao i preporuku o tome treba li podržati nečiju kandidaturu ili ne", izjavila je Trišić Babićeva.

Kako je istakla, "Ministarstvo bi trebalo u ovom slučaju takođe da vodi računa o tome za šta je, a za šta nije Srbija dala podršku BiH i na neki način verovatno će dati Predsedništvu preporuku za koga treba da glasa".

"Srbija je svaki put podržala BiH za bilo bilo kakvu kandidaturu, ali u ovom trenutku nemam uvid kako je regovala Litvanija na naše zahteve. Konačno, Srbija je naša susedna zemlja i možda tu imamo više interesa", rekla je ona portalu Sarajevo- x. com , a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Međutim, predsednik Predsedništva BiH Zzeljko Komšić je izjavio da on lično neće podržati tu inicijativu. "Što se mene tiče, BiH neće podržati kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Generalne skupštine UN", izjavio je Komšić, ne iznoseći razloge za svoj stav.

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović se nije izjasnio o kandidaturi ministra Jeremića za predsednika Genralne skupštine, javlja portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: