Štrajk vaspitača na minus 23

Vaspitači Predškolske ustanove "Dečja radost" iz Ćuprije nastavili su štrajk zahtevajući od Skupštine opštine isplatu zaostalih plata.

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.01.2012.

16:40

Default images

Štrajk je nastavljen uz minimum procesa rada, izjavila je Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata i Štrajkačkog odbora ove ustanove Nataša Mandić.

Oni su i jutros na minus 23 stepena protestovali ispred zgrade Skupštine opštine Ćuprija, zahtevajući da opština, kao njihov osnivač, ispuni svoje obaveze.

Mandićeva je napomenula da će se protest nastaviti i narednih dana, "sve do ispunjenja zahteva".

"Nas je danas primila predsednica Skupštine opštine Ksenija Milošević i predložila isplatu zaostalih plata do juna, nismo se složili, to je dug rok, biće izbori i pitanje je ko će biti na vlasti", rekla je Mandićeva.

"Pristali smo, umesto odmah, da nam se plate isplate do kraja aprila, na po dve rate mesečno i da se stigne do redovne isplate. Nismo postigli dogovor, pa ćemo razgovore nastaviti sutra", rekla je Mandićeva.

Prema njenim rečima, postignut je dogovor da Skupština opštine na sednici u petak verifikuje mandate članovima Upravnog odbora "Dečje radosti" koji su izabrani prošle godine Zaposleni u "Dečjoj radosti" traže od Skupštine opštine "isplatu plata za novembar i decembra prošle godine i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora".

Deo plate za oktobar zaposleni u ovoj ustanovi primili su u ovog meseca, podsetila je Mandićeva i napomenula da su plate u "Dečjoj radosti" od 17.000, koliko prima tehničko osoblje, do 35.000 dinara, kolika je plata vaspitača.

U ustanovama "Dečje radosti" u Ćupriji je smešteno 720 dece od jedne do sedam godina, a o njima brinu 102 zaposlena, od kojih 62 rade na poslovima vaspitanja i obrazovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: