Zukorlić: Hipokrizija medija

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji kritikovao je medije u Srbiji zbog "hipokrizije i licemerstva" jer su "pristali da budu sredstvo nečijih interesa".

Izvor: B92

Utorak, 31.01.2012.

11:39

Default images

On je ocenio da u Srbiji nema istine već “imamo brutalnu neistinu”

On je uporedio svoje izjave sa izjavama patrijarha Irineja rekavši da kada on nešto kaže o Bošnjacima, njihovoj obespravljenosti ili vlasti, to se odmah okarakteriše kao oštro i zapaljivo, a kada to učini patrijarh, "to bude normalno".

"Patrijarh ode u Banjaluku, i kaže: Čestitam vam najmlađu srpsku državu, i to nije politika, to nije oštro, zapaljivo… time što on negira Bosnu i Hercegovinu… On sa prostora suverene države šalje takvu poruku… I to je kao normalno”, kazao je muftija na tribini o medijima održanoj u organizaciji Bošnjačke kulturne zajednice.

Zukorlić je kazao da je patrijarh to rekao u prisustvu celog državnog vrha Srbije uporedivši ponovo to sa načinom na koji je propraćena poseta reisul-uleme Mustafe Cerića Sandžaku, pre nekoliko godina.

Zukorlić je kritikovao i ministra Rasima Ljajića, koji je u svojstvu predsednika Nacionalog osaveta za saradnju sa Haškim tribunalom išao u Hag da poseti Šešelja koji ga, podsetio je, nije ni primio.

"Ali i to nije važno, važno je da je on zahvaljujući Šešelju svakog dana na medijima…", rekao je muftija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: