Rusija ne ulaže u očuvanje prirode

Rusija je u minulih deset godina uložila najmanje napora u očuvanje ekološke situacije među 132 zemlje, objavio je britanski dnevnik "Fajnenšel tajms".

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2012.

07:26

Default images

List se poziva na rejting koji je deo izveštaja Svetskog ekonomskog foruma.

Prema istraživanju koje su obavili naučnici američkih univerziteta Jejl i Kolumbija, u Rusiji se prirodna dobra praktično nekontrolisano eksploatišu, što dovodi do masovne seče šuma i prekomernog izlovljavanja ribe, objavljeno je na ruskoj internet stranici "Lenta.ru".

"To odslikava činjenicu da društvo očigledno trpi posledice kratkovidih akcija rukovodstva, što se događa kada je ekonomski sistem netransparentan i ničim ograničen", citira dnevnik profesora Danijela Estija, šefa istraživačkog tima.

Sa druge strane, među zemaljama koje su pokazale najveći napredak u poboljšanju ekološke situacije našle su se Litvanija, Azerbejdžan, Rumunija, Albanija i Egipat.

Izveštaj Svetskog ekonomskog foruma biće u celosti objavljen tokom održavanja petodnevnog skupa, koji danas počinje u švajcarskom zimskom centru Davosu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: