Uklonjen krst kod Risna

Kotorska komunalna policija uklonila je metalni krst sa četiri ocila, koji je bio postavljen na arheološkom nalazištu Gradina, iznad Risna.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.01.2012.

23:15

Default images

Iz Komunalne policije Kotora je saopšteno da je metalni krst uklonjen, jer na javnoj površini nije dozvoljeno postavljanje bilo kakvih simbola bez saglasnosti nadležnog organa.

Metalni krst sa četiri ocila postavljen je na Gradini pre nekoliko godina, a uoči ove Nove godine krst je, po prvi put, osvetljen uz pomoć agregata, tako da je svetleo i noću.

Načelnik kotorske Komunalne policije Zoran Vučinović kazao je ranije da, po crnogorskim propisima, nije dozvoljno postavljanje bilo kakvih simbola na javnoj površini bez odobrenja i saglasnosti nadležnih državnih organa.

Zbog toga će svako postavljanje bilo kakvih objekata na javnoj površini biti onemogućeno, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: