"SINTELON" I "TARKET SOMER" OSNOVALI ZAJEDNICKO PREDUZECE

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2002.

19:00

Default images
Preduzece "Sintelon" iz Backe Palanke i najveci evropski proizvodjac podova "Tarket Somer" osnovali su zajednicko preduzece za proizvodnju podnih prekrivaca. Na ceremoniji potpisivanja ugovora o formiranju tog preduzeca u beogradskom hotelu "Hajat", predsednik "Tarket Somera" Mark Asa je rekao da je to prvi velik ugovor nekog srpskog preduzeca i jedne firme iz Zapadne Evrope posle desetak godina i istakao da se time otvara trziste od oko 300 miliona ljudi u Istocnoj Evropi. "Sintelon" ce, prema njegovim recima, u zajednicko preduzece uloziti fabrike plasticnih podova u Srbiji i Rusiji, a "Tarket Somer"

znanje i novac kojim ce otkupiti polovinu akcija u tim firmama. Izvrsni direktor "Sintelona" Dragan Zarkovic je objasnio da ce to preduzece izdvojiti jednu fabriku u Backoj Palanci u kojoj ce "Tarket Somer"

kupiti 50 odsto akcija. "Sintelon" ce, posto otkupi 30 odsto akcija u ruskoj firmi "Sinko" od sadasnjeg partnera i postane vecinski vlasnik, omoguciti "Tarket Someru" da kupi i pola tog preduzeca. Bruto prodaja zajednickog preduzeca u 2003, kako je istakao Zarkovic, bice 250 miliona evra, a od cega ce profit pre oporezivanja biti najmanje 15 odsto.

"Sintelonu" ce nakon svih zavrsenih transakcija u gotovini ostati najmanje 13,24 miliona evra, rekao je on. Prema recima Zarkovica, cilj je da zajednicki posao godisnje raste najmanje 10 odsto i da prodaja u 2006. dostigne 400 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: