Pakova: Samoopredeljenje greši

Poslanica EP Doris Pak osudila je nameru Samoopredeljenja da blokira prelaz prema centralnoj Srbiji, prenose kosovski mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2012.

12:42

Default images

Ona je ocenila da taj pokret i njegov lider Aljbin Kurti treba da se ponašaju drugačije, a ne da "imitiraju" Srbe sa severa Kosova.

Kako danas prenose prištinski mediji, ona je ocenila da takve aktivnosti nikako ne mogu da doprinesu rešenju problema na Kosovu i da ih treba sprečiti.

"Mislim da je to ludost koju treba sprečiti. Samoopredeljenje i Kurti treba da se ponašaju drugačije, a ne kao Srbi ne severu Kosova. Za mene je to neprihvatljivo. Sve to Kosovo vraća nazad", kazala je Pakova za Radio Dukađini iz Peći.

Prema njenim rečima, namera blokade granice govori o nepoštovanju zakona i Ustava Kosova.

"Osećam se posramljeno kao poslanica, kada poslanici na Kosovu preduzimaju takve inicijative. Ne mogu da prihvatim da Kurti čini takve stvari. To dokazuje nepoštovanje Ustava i budućnosti Kosova", kazala je Pakova.

Pored Vlade Kosova, protiv blokade granica su i politiički subjekti u opoziciji, dok je Kurti juče u Tirani zatražio podršku za akciju koju planira da izvede 14. januara na prelazima Merdare i Bela zemlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: