Majdanpek: Sam sebi dao stipendiju

Građani Majdanpeka finansiraće školovanje člana gradskog veća iz Nove Srbije Predraga Đorđevića na osnovu odluke te institucije, a na predlog samog Đorđevića.

Izvor: Beta

Sreda, 11.01.2012.

22:11

Default images

Kako izveštava lokalna organizacija "Resurs centar", Đorđević (39) je dobio stipendiju za master studije na privatnom fakultetu u Majdanpeku.

Članovi veća odlučili su da Đorđević od poreskih obveznika dobije stipendiju od 100.000 dinara, i to je, kako pišu mediji, jedina stipendija koju je donela vlast u Majdanpeku, gradu koga deceniju unazad napuštaju mladi u potrazi za boljim životom.

Kako prenosi sajt Resurs centra, tvojglas.rs, zahtev za pomoć pomenutog člana veća nije ni bio na dnevnom redu Opštinskog veća, već je na predlog Đorđevića usvojen kao dodatna tačka.

Ovaj portal podseća da je Majdanpek jedina opština na području Timočke krajine koja nekoliko godina unazad ne raspisuje konkurs za dodelu stipendija.

Kao razlog, navodi se da je to stav "budžetskog inspektora objavljen u stručnom časopisu" za budžetski sistem.

"Prema stavu budžetskog inspektora, isplata đačkih i studentskih stipendija predstavlja nezakonito korišćenje sredstava budžeta jedinica lokalnih samouprava, budući da je za stipendiranje učenika i studenata nadležno Ministarstvo prosvete", ukazao je sajt tvojglas.rs.

Taj portal podseća da i predsednik opštine Majdanpek Dragan Popović smatra da opštinska vlast u Majdanpeku "postupa po zakonu", pa je od njega javno zatraženo da iskoristi svoje zakonsko pravo i povuče ovu odluku Opštinskog veća kao nezakonitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: